něco něco pokřtí nové album v Praze

10.10.2023 09:43 - Tisková zpráva | foto: Tyn Týna

Třetí album s jednoduchým názvem "Třetí" vydali něco něco u domovského labelu Divnosti. Křest proběhne 19. října v pražských Kasárnách Karlín. Jako host vystoupí písničkářka Palma.

O co lakoničtější název, tím silnější sdělení. Osm písní s českými texty pracuje s tématy empowermentu, mentálního zdraví nebo nesmyslnosti kultu mládí. "Třetí" je protknuto příběhy o hledání svého poslání, o boji se svými strachy a pochybami i čistou radostí, euforií a nalézáním důvěry v sebe sama. Vše je umocněno osobním, ženským pohledem výhradní textařky, hudebnice a zpěvačky Alžběty Trusinové, která spolu s producentem a multiinstrumentalistou Tomášem Tkáčem kapelu tvoří. něco něco umně propojují naléhavost sdělení s až bezstarostně laděnou muzikou, aniž by hudební lehkost ubírala vážnosti slov. Dovedně střídají obrazotvornost a poetično s přímočarostí.

"Texty na desce 'Třetí' jsou otevřenější než na předchozích dvou albech. Vždy jsem zpracovávala osobní témata, ale tentokrát jsem je nijak nezaobalila. Naservírovala jsem je stejnou syrovostí, s jakou je vnímám. V tom mi pomohly asi i lekce zpěvu, díky nimž jsem si jistější v projevu. Mám tak sílu zpívat i o věcech, které bych jinak veřejně sdílet nedokázala," říká Alžběta Trusinová.

Jako host křtu něco něco vystoupí Palma, zpěvačka a skladatelka původem ze Slezska. Dříve vystupovala v duu s názvem Leto. Pro její písně byly vždy stěžejní melancholické texty a elektronické podklady. Aktuálně přichází s novou formou, kde hraje na klávesy a živě ji doprovází další hudebníci. V Praze ji s kapelou můžete slyšet poprvé.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY