Icona Pop zjišťují, jaké to je se zamilovat

06.09.2023 11:17 - Honza Balušek | foto: Ultramusic

Někomu pro obstojnou hudební kariéru stačí jeden velký hit a jedna povedená deska. Švédská dvojice Icona Pop, kterou tvoří Caroline Hjelt a Aino Jawo, do této množiny jednoznačně patří. Singl "I Love It", v němž si s nimi před jedenácti lety zapěla i Charli XCX, se hraje dodnes. Dámy s úspěšným debutem "This Is... Icona Pop" objely svět a další roky strávily občasným vydáváním singlů a EP. Na druhou dlouhohrající desku ovšem přišel čas až letos 1. září v podobě nahrávky "Club Romantech".

Ta patří mezi covidové desky, Caroline a Aino se dokonce musely kvůli karanténě přestěhovat z Los Angeles zpátky domů do Švédka. Průběžně pak zveřejňovaly singly, kterých bylo k datu vydání kolekce deset. Až song "Fall In Love", který studiovku vyprovází do světa, je však opatřen i videoklipem. Pokud jste kapelu nárazově v minulých letech sledovali, bude se vám líbit i tato novinka. Nechybí taneční rytmus ani chytlavý refrén, ale přece jen je něco jinak. Jako by skladba postrádala onu obrovskou energii a rebelství, které Icona Pop do svých písní umějí dostat.

Možná je to jen vývoj, přece jen už jsou na scéně více než deset let. "Fall In Love" dvojici představuje ve více klubové (synťáky v posledním refrénu na chvíli připomenou Sister Bliss z Faithless) a méně ukřičené podobě. Naštěstí to v žádném případě není nuda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY