Milovníci hudby a sportu, pozor! Souboj kapel v nohejbalu Festonda Cup startuje už ve středu

23.07.2023 09:03 - Hana Bukáčková | foto: Dimír Šťastný

Nejkrásnější událost léta je tu, aspoň pro milovníky sportu a muziky. Již 19. ročník nohejbalového turnaje kapel Festonda Cup se letos bude konat opět v pražských Vršovicích na kurtech Sokola Vršovice II, a to ve středu 26. července. Akce je zdarma a veřejnosti přístupná, tak přijďte podpořit své oblíbence z česko-slovenských rockových kapel. Startuje se úderem 11. hodiny.

Toto nehudební setkání hudebníků je provázeno uvolněnou příjemnou atmosférou, se zajímavými nejen sportovními výkony. Zatím je nahlášeno 24 skupin. Letos své síly poměří obhájci loňského vítězství Post-It, pak také členové formací Wohnout, Vypsaná fiXa, Th!s, Cocotte Minute, Gaia Mesiah, Vasilův Rubáš, Skyline, Apple Juice, Dirty Blondes, Devils Autumn, Krucipüsk, DJ Vegy, Medvěd 009, Visací zámek, Anna K. and band, Status Praesents, Five O’clock Tea, Tři sestry, SPS, UDG, Honza Křížek, Kohout plaší smrt a Hell Paso.

"Drazí přátelé, z pozice prezidenta tohoto krásného turnaje vás na něj srdečně zvu. Výkony některých účastníků připomínají brazilskou sambu, jiní zase šlapou zelí. Na tom ale vůbec nezáleží, jde především o společenskou akci s dobrým jídlem, pitím a dobrou náladou. Dorazte všichni," říká baskytarista kapely Wohnout Jirka Zemánek, který celé klání také moderuje.

"Pokud chcete vidět vaše hudební oblíbence osobně a pobavit se jejich umění s míčem, neváhejte. Sportu, hudbě a poměřování všeho, co lze poměřovat, zdar!" dodává Koráb. Kromě napínavých turnajů a nevšedních sportovních zážitků se mohou návštěvníci těšit na bohatou tombolu s originálními věcmi od zúčastněných kapel, nevšední vyhlášení a afterparty s DJs a kytarou. Samozřejmostí je spousta smíchu a drinků.

Na to, jak to vypadalo vloni, se můžete podívat v naší fotogalerii.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY