Album "Hvězdy jako hvězdy" Lucie Bílé vychází po 25 letech v reedici

14.06.2023 12:14 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

"Plyn už syčí z trouby ven…" Komu nelezl tenhle cover na konci loňského tisíciletí na nervy, asi v té době neposlouchal rádio. Skladba "Trouba" se stala jedním z nejvýraznějších hitů kolekce předělávek Lucie Bílé "Hvězdy jako hvězdy", která letos slaví 25 let od vydání remasterovanou reedicí.

Lucie Bílá - Hvězdy jako hvězdy
© Warner Music
"Deska 'Hvězdy jako hvězdy' je podle mě mimořádně povedená a nadčasová. Řadu písní z tohoto alba zpívám dodnes - některé dokonce i v muzikálu 'Láska je láska', který uvádíme v mém rodinném Divadle Lucie Bílé - a reakce diváků jsou vždy fantastické. Jsem ráda, že je o desku i po pětadvaceti letech takový zájem a dočkala se reedice, rozhodně si to zaslouží," říká o novém počinu protagonistka.

"Způsob, jakým se Lucie Bílá zhostila interpretace písní na albu 'Hvězdy jako hvězdy', považuji vedle jejího výkonu v písni 'Requiem' (známé také jako 'Requiem pro panenku') za druhý vrchol její tvorby," míní ředitel vydavatelství Warner Music Czech Republic Vladimír Kočandrle.

Produkci českých verzí si vzal na starost Ondřej Soukup, texty jeho tehdejší partnerka Gabriela Osvaldová. Z nahrávky vzešlo několik velkých hitů - mimo vzpomínané "Trouby" i "Zpíváš mi requiem", "Amor Magor" nebo "Žádný party".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY