Rammstein vydali k reedici alba "Sehnsucht" i vlastní kolekci známek

13.06.2023 15:44 - Jaromír Koc | foto: rammstein.de

Jak již i díky nám pravděpodobně víte, kapela Rammstein v těchto dnech vydává reedici své přelomové desky "Sehnsucht". A protože pánům asi nestačí jen všemožné hudební nosiče, mohou si fanoušci nyní pořídit i speciální edici známek.

O německé legendě se aktuálně píše především v souvislosti s obviněními zpěváka Tilla Lindemanna, kterého několik fanynek nařklo ze zneužívání moci a sexuálního napadení. Vydání reedice alba "Sehnsucht" kvůli tomu zůstává trochu v pozadí, a tak se skupina i vydavatelství snaží věrným posluchačům a sběratelům nabídnout alespoň exkluzivní kousky do jejich sbírek.

Nejnovější položkou je tak zmíněná kolekce šesti známek "Sehnsucht". Na nich jsou portréty všech členů kapely, které v době prvního vydání nahrávky pořídil rakousko-irský umělec Gottfried Helnwein. Ten stál za celým přebalem desky a krom Rammstein jeho služeb v tomto směru využili například i Marilyn Manson nebo Scorpions. Pro potřeby známek byly použity neznámější fotky z tehdejší doby, které jsou dnes vnímány jako kultovní.

Dodejme, že sbírka je k mání ve dvou různých hodnotách (1,60 eur a 85 centů) a známky lze na území Německa použít standardně na pohledy či dopisy. Pokud byste je chtěli vlastnit, můžete je zakoupit pouze a jen v e-shopu Rammsteinů. Pokud přece jenom preferujete hudební nosiče, připomeňme, že reedice alba "Sehnsucht" obsahuje i bonus v podobě nové verze písně "Spiel Mit Mir". Poslechnout si ji můžete níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY