Václav Neckář začíná jubilejní rok reedicí debutového alba

04.05.2023 13:14 - Milan Menčík | foto: Supraphon

Jsou písně, které nestárnou a nacházejí si stále nové a mladší posluchače. Spoustu takových má v repertoáru i Václav Neckář. Letošní jubilant má pro své fanoušky přichystaných hned několik překvapení. Věřme, že nedávný karambol, po kterém musí strávit několik dní na rehabilitaci v Kladrubech, bude tím posledním negativním.

Václasv Neckář - Václav Neckář zpívá pro mladé
© Supraphon
V minulých letech vydal Supraphon reedice debutových desek Karla Gotta či Waldemara Matušky. Obě byly souborem do té doby natočených singlů a nejinak tomu je i v případě tohoto zpěváka. Taková totiž tehdy byla doba. Jeho deska "Václav Neckář zpívá pro mladé" obsahuje nejen songy, které po třiceti letech znovu ožily díky filmu "Pelíšky", ale i spoustu dalších hitů. Nyní jsou k dispozici v reedici na vinylu, CD i digitálně. Poslední dvě možnosti nabízejí i několik bonusů, které vybral Miloš Skalka.

Aktuálnímu vydání nechybí samozřejmě nový mastering a rekonstruovaný obal. "Mládí z názvu už sice pro posluchače neplatí a Václavovi bude letos osmdesát, ale čas tuhle bitvu prohrává. Snadno zapamatovatelné, textově chytré a dobově pestrobarevné písničky měly, mají a stále budou mít své vděčné fanoušky všeho věku," doplňuje šéfproducent Supraphonu Karel Deniš.

Tohle je však teprve první dárek. Václav Neckář chystá i speciální narozeninový galakoncert s mnoha hosty. Uskuteční se 22. října v divadle Hybernia. Existuje navíc možnost, že po několika letech vydá i nový singl. A vydavatelství Supraphon chystá dále kompilaci exkluzivních nahrávek na 4 CD.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY