Katarína Knechtová rekapituluje. Své největší hity vydává na červených vinylech

20.04.2023 07:55 - Jaromír Koc | foto: Miroslav Tkadlec / musicserver.cz

O zpěvačce Kataríně Knechtové nebylo několik měsíců moc slyšet, a tak lidé mohli získat dojem, že si užívá zaslouženého volna. Opak je ale pravdou. Ve vší tichosti připravila překvapení, ke kterému ji ale sami její příznivci již dlouho dobu nabádali. Jde o její první vinyl s největšími hity.

Katarína Knechtová - Vo svetle žiariacich hviezd
© Universal Music
"Výběr skladeb jsme daly dohromady s manažerkou Sandrou. Chtěly jsme, aby tam byly nejen notorické hity, ale i skladby, ke kterým máme speciální vztah. Bylo to celkem náročné, protože vinyl má limitovaný počet minut. Právě proto jsme se snažily využít tento čas na maximum," vysvětluje proces vzniku kolekce zpěvačka, která na dvojalbum pojmenované "Vo svetle žiariacich hviezd" nakonec zařadila jednadvacet songů.

Komplet mapuje sólové počiny Knechtové od roku 2008, kdy vyšel debut "Zodiak". Posluchači se tak samozřejmě dočkají velkých hitů "Môj Bože", nádherné balady "Sloboda je pierko", velkého hitu "FEA" nebo duetu s Adamem Ďuricou "Takí sme". Pomyslným bonusem je aktuální singl "Verím", který je ale na kompilaci zastoupen ve speciální verzi natočené pouze za doprovodu piana.

Katka si dala práci nejen s volbou písní, ale velký důraz kladla i na vzhled - desky tak dostaly krásnou červenou barvu. "Já jsem na vinylových deskách vyrůstala. Jako dítě jsem je poslouchala od rána do večera. Nyní, po těch technologických změnách od vinylů přes kazety, CD až po digitální formáty mám velkou radost z toho, že vinyl opět získává na popularitě," dodává muzikantka, která své čerstvé dílo již stihla i pokřtít. Stalo se tak počátkem tohoto týdne, přičemž úlohu kmotra, který nahrávku pokřtil domácí slivovicí v jednom z bratislavských knihkupectví, přijal dvorní textař a přítel Vlado Krausz.

Pro české fanoušky je asi nejdůležitější, že díky tomu, že výběrovka "Vo svetle žiariacich hviezd" vychází pod křídly gigantu Universal Music, bez problémů ji už v těchto dnech seženou i v tuzemských obchodech s hudebními nosiči.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY