Antikvartet vítá jaro singlem "Down In The River To Pray"

21.04.2023 11:22 - Milan Menčík | foto: Petr Černohorský

Na sklonku loňského roku vydal Antikvartet výborné dvojalbum "Láska tvá" a nyní už přichází s dalším singlem. Tentokrát se vrací ke kořenům spirituálů s filmovou písní "Down In The River To Pray".

Antikvartet - Down in the river to pray
© MŮJ ZVON
Tuhle skladbu si v zahraničí zařadila do svého repertoáru spousta interpretů a seskupení, mimo jiné i Alison Krauss. Song se proslavil ve filmu "O Brother, Where Art Thou", úplně poprvé se však objevil v roce 1867 pod názvem "The Good Old Way". U nás ho můžete znát v podání Spirituál kvintetu pod názvem "Řeky babylonské".

Antikvartet zpíval "Down In The River To Pray" poprvé v roce 2015. "Dušanovi imponovala ostinátní a magická struktura písně. Rozhodl se použít ji bez výrazných zásahů, v její původní kráse a původním jazyce," zdůrazňuje Zuzana Vančurová, šiřitelka odkazu Dušana Vančury. "Chtěli jsme mysticitu téhle písně dostat i do nahrávky. Proto jsme si pohráli nejen s vrstvením hlasů a perkusí, ale i se zvukovými prostorovými efekty při masteringu," prozrazuje kapelník, zvukový režisér a producent nahrávky Jiří Mašek.

Síla spirituálu či gospelu se nejlépe ukáže právě ve skladbách bez nástrojů. Vokály členů Antikvartetu k sobě pasují výborně, hlavní interpretka skladby Magdalena Jungwirthová má solidní angličtinu, takže výsledek je více než uspokojivý. Antikvartet tento song naživo předvede i na koncertech, jejichž termíny najdete na jeho webu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY