Temné party Nāv a Lūt vydávají společný bezejmenný split

19.12.2022 14:36 - Jiří V. Matýsek | foto: se svolením kapely Nāv

Dvě jihočeské formace - divoce blackmetaloví Nāv a atmosféričtí Lūt, kteří svůj hutný sludge míchají s death metalem - spojily síly a vydávají split. A je to jen další logický krok ve vztahu obou skupin. Mají za sebou totiž už řadu společných koncertů, vzájemných hostovaček a pobytů ve studiu.

Na bezejmenném albu, jež vzniklo ve studiu Low Resolution v Jindřichově Hradci, je každá z kapel zastoupena dvěma skladbami. Lūt přispěli dvěma vlastními kompozicemi opět ve stylu nekompromisního instrumentálního sludge, tentokrát více s důrazem na riff a houpavější tempo. Nāv naproti tomu nahráli dva covery skladeb původem z českého undergroundu. Píseň "Zpěv" od Dagmar Andrtové-Voňkové, v níž za mikrofonem hostuje Kremace z brněnských Slať, a "Co znamená vésti koně" od The Plastic People Of The Universe, kde se hlavního zpěvu ujal překvapivě bubeník Herm.

Kromě kazetové verze, která vyjde na labelu NAAB, jsou obě poloviny splitu k dispozici na bandcampových profilech obou formací, případně na YouTube.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY