Temná Rina Sawayama v halloweenském klipu "Frankenstein" vystupuje ze zrcadla

10.11.2022 09:59 - Kateřina Spacek | foto: Hendrik Schneider

Japonsko-britská hudební chameleonka Rina Sawayama před pár dny vydala další singl ze své letošní desky "Hold The Girl". Vybrala skladbu "Frankenstein" a při té příležitosti neváhala a s režisérem Jakem Paynem natočila i videoklip, který je moderním příběhem postavy vytvořené z různých těl.

Snímek je prodchnutý experimentální módou a odkazem na vlivné fotografy 90. let, jako jsou Davide Sorrenti a Juergen Teller. Na začátku si to Rina zamíří na party, na které se ale zřejmě necítí dobře, a tak na scénu vstupuje temná Rina - vyjde ze zrcadla a vrací se mezi ostatní, zatímco šedá myška zůstala zamčená v koupelně.

Samotná píseň je poměrně chytlavá, o videu se to ovšem moc říct nedá. I přes výše zmíněný barvitý popis je výsledek takový nijaký a nezachraňuje ho ani choreografie. Nebo nechoreografie? Tančí zde dohromady jen tři lidé a zbytek vypadá, jako by se k natáčení vlastně jen přichomýtl. Na to, že vizuál měl mít téma Halloweenu, se dal provést mnohem lépe. Je to takové neurazí, nenadchne, ale ve finále proč ne...

Rina svůj čerstvý singl už stihla představit i v pořadu Late Night With Seth Meyers, kde připomínala Frankensteinovu nevěstu. A nutno podotknout, že živé vystoupení bylo možná nakonec lepší než oficiální klip. Ostatně, můžete se o tom přesvědčit níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY