Zemřel Aaron Carter. Bratrovi Nicka z Backstreet Boys bylo 34 let

06.11.2022 12:13 - David Věžník | foto: Sony Music

Ve věku nedožitých 35 let zemřel Aaron Carter. Amerického zpěváka, rappera a herce našli v sobotu 5. listopadu bez známek života utopeného ve vaně v jeho domě v kalifornském městě Lancaster.

Aaron Charles Carter se narodil 7. prosince 1987 na Floridě do početné rodiny - včetně nevlastních měl šest sourozenců. Nejznámějším z nich je bezpochyby Nick Carter, člen Backstreet Boys, v 90. letech velmi oblíbeného boybandu.

Právě popularita skupiny staršího bratra odstartovala i kariéru malého Aarona. Už jako sedmiletý začal zpívat a kvintetu pravidelně předskakovat na koncertech. V deseti letech vydal debutové album "Aaron Carter", později následovaly ještě čtyři studiovky - "Aaron’s Party (Come and Get It)" (2000), "Oh Aaron" (2001), "Another Earthquake" (2002) a "LØVË" (2018).

Vedle toho se často objevoval v televizi (například v pořadu Dancing With the Stars), hrál v seriálech ("Sabrina the Teenage Witch"), filmech ("Popstar" nebo "Supercross") a účinkoval v muzikálech ("Seussical the Musical").

Překotný životní styl se však brzy začal podepisovat na jeho zdravotním stavu - ke stravovacím potížím se přidaly problémy s návykovými látkami, v roce 2019 se hudebník svěřil, že trpí několika psychickými nemocemi včetně schizofrenie, bipolární afektivní poruchy a stavů úzkosti. Právě kombinace toho všeho s největší pravděpodobností stála za jeho předčasným odchodem.

Aaron Carter, který se netajil svou bisexuální orientací, byl zasnoubený s Melanie Martin. Ta mu téměř na den před rokem porodila syna.

Pro rodinu Carterových je to druhá tragická ztráta - letos v únoru uplynulo 10 let, kdy za dosud nevyjasněných okolností zemřela Aaronova a Nickova sestra Leslie Carter. Bylo jí tehdy 25 let.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY