Chystá se nová kniha o rockové legendě The Allman Brothers Band

19.10.2022 17:56 - Kateřina Spacek | foto: Michael Ochs

Příští rok vyjde nová kniha Alana Paula, autora bestsellerů dle New York Times. Ponese název "Brothers and Sisters: The Allman Brothers Band and the Inside Story of the Album That Defined the 70s" a půjde o hluboký ponor do období kolem zásadního alba skupiny The Allman Brothers Band z roku 1973, které dalo počinu název.

Paul je známý mimo jiné díky publikacím "One Way Out: The Inside History of the Allman Brothers Band" a "Texas Flood: The Inside Story of Stevie Ray Vaughan" z roku 2019. Novinka vyjde prostřednictvím nakladatelství St. Martin's Press 25. července 2023 právě u příležitosti 50. výročí vydání desky "Brothers and Sisters". Bude obsahovat rozhovory z první ruky, výsledky autorova bádání, historické dokumenty a hromadu dosud nezveřejněného materiálu.

"Musel jsem sám sebe přesvědčit, že má smysl napsat druhou knihu o The Allman Brothers Band, ale věděl jsem, že o nich a o jejich vlivu na Ameriku je toho třeba říct mnohem víc. Jako nejzásadnější a přitom nejvíce neprozkoumaná se mi jevila doba kolem alba 'Brothers and Sisters'. A jak jsem začal toto období zkoumat, byl jsem pro tento projekt stále nadšenější," uvedl autor.

Zmíněná studiovka vystřelila kapelu mezi rockové superhvězdy. Podle Paula jde o přelomové dílo, které psalo historii nejen rocku, ale i samotných Spojených států. Níže si připomeňte jeden z nejslavnějších hitů The Allman Brothers Band a vydání publikace "One Way Out: The Inside History of the Allman Brothers Band".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY