Bruce Springsteen vzdává v "Nightshift" poctu zemřelým soulovým legendám

17.10.2022 08:12 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia Records

Je to jen pár týdnů, co nezastavitelný "Boss", tedy Bruce Springsteen, ohlásil vydání dalšího alba. Novinka "Only The Strong Survive" vyjde už 11. listopadu, na CD i 2LP si ji můžete předobjednat i v našem shopu a bude to deska, na které bude třiasedmdesátiletý muzikant zase pouze za zpěváka, nikoliv autora. Obsáhne totiž sbírku soulových coverů. Po svižné skladbě od Franka Wilsona "Do I Love You (Indeed I Do)" je tu další píseň "Nightshift" a i tentokrát vyšla s doprovodným videem.

V songu se divoký rocker mění v procítěného, téměř romantického zpěváka, který se, oblečen do padnoucího obleku, vlní do rytmu hořkosladké soulovky, která se se svým bohatě proaranžovaným zvukem pohybuje někde v osmdesátých letech. Skladba pochází z repertoáru The Commodores a je poctou muzikantům Marvinu Gayovi a Jackiemu Wisonovi, kteří oba zemřeli v roce 1984.

Video, které Springsteena, který si viditelně svůj nový styl užívá, opět režíroval Thom Zimmny. Odehrává se ve stejném prostředí jako klip k "I Love You (Indeed I Do)", pracuje se tu ale s odlišným nasvětlením, kostýmy a rovněž s jinou energií.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY