Éterický singl "The Orchid" od JFDR je inspirován znovuzrozením

12.10.2022 17:14 - Kateřina Spacek | foto: Josh Wilkinson

Islandská umělkyně Jófríður Ákadóttir, vystupující pod pseudonyem JFDR, podepsala smlouvu s vydavatelstvím Houndstooth a hned u něj vydala novou píseň "The Orchid".

Éterický song je protkaný smyčci a syntezátory, to vše za doprovodu zpěvaččina nebeského hlasu. Skladbu produkovala sama autorka společně s Joshuou Wilkinsonem a mixoval ji Shahzad Ismaily.

Doprovodný videoklip režíroval Joseph Burgess. Pokud snímek budete pečlivě sledovat, bude vám celkem brzy jasné, proč tuto rodačku z Reykjavíku má ráda i samotná Björk.

"Všem svým písním říkám orchideje," nechala se slyšet Jófríður. "Jsem tou květinou posedlá. Je to velmi mazaná rostlina, jejíž krása vedla k tomu, že se stala nejoblíbenější květinou na světě. Symbolizuje mimo jiné plodnost a já jsem při psaní tohoto songu hodně přemýšlela o znovuzrození a novém začátku. Plodnost, tvořivost, krása a tajemství, to vše orchidej ztělesňuje."

Od vydání svého posledního studiového alba "New Dreams" z roku 2020 se JFDR podílela na islandském filmu "Backyard Village" a minisérii "Sisterhood", pro které složila doprovodný soundtrack.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY