Depeche Mode finišují s deskou "Memento Mori", v červenci přijedou do Letňan

04.10.2022 14:14 - Dan Hájek | foto: Sony Music

Po nečekaném skonu Andyho Fletchera se dění okolo Depeche Mode dává znovu do chodu. Na konci března 2023 bychom se měli dočkat patnácté řadové desky "Memento Mori" s souběžně s jejím vydáním odstartuje světové turné. To začne 23. března v arénách po Severní Americe, následovat bude Evropa, včetně pražské zastávky, která se uskuteční 30. července na letišti v Letňanech.

Během berlínské tiskové konference, které se zúčastnili Dave Gahan a Martin Gore, oba shodně potvrdili, že samotný název a celý projekt spojený s tímto albem byl vymyšlený ještě společně s Andym. Jednotlivé skladby začaly vznikat již v době před pandemií covidu. Většina materiálu byla natočena ve studiu v Santa Barbaře, nahrávku nyní čekají poslední práce a finální mix. Přípravné fáze probíhaly na dálku, když si hudebníci navzájem přeposílali demo snímky. Na některých z nich Dave, dle vlastních slov velmi špatně, hrál na akustickou kytaru.

Martin k nahrávání poznamenal: "Na tomto projektu jsme začali pracovat na začátku pandemie a jeho témata byla přímo inspirována tou dobou. Po Fletchově smrti jsme se rozhodli pokračovat, protože jsme si jisti, že to je to, co by si přál, a to dalo projektu zvláštní význam." Dave následně doplnil: "Fletch by toto album miloval. Opravdu se těšíme, že se o něj s vámi brzy podělíme. Nemůžeme se dočkat, až vám ho představíme naživo na koncertech příští rok."

Téma "Memento Mori" by se mělo dotknout i témat nalezení stability v tom, co známe a milujeme, a zaměření se na to, co dává životu smysl a účel. Dá se předpokládat, že další detaily budou Depeche Mode uvolňovat postupně, navíc celkem záhy, včetně pilotního singlu. Čekání si fanoušci mohou zkrátit blížícím se vydáním vinylového boxu singlů z alba "Playing The Angel", který si můžete předobjednat i v našem shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY