Dave Rowntree z Blur chystá sólový debut. "Radio Songs" v sobě ponese ducha sedmdesátek

27.09.2022 14:35 - Kateřina Spacek | foto: Cooking Vinyl

Dave Rowntree oznámil podrobnosti o svém debutovém sólovém albu. Ponese název "Radio Songs", vyjde prostřednictvím Cooking Vinyl 20. ledna 2023 a produkoval ho Leo Abrahams, který dříve spolupracoval s Wild Beasts, Brianem Enem nebo Ghostpoetem.

Bubeník skupiny Blur začal pracovat na vlastním materiálu zhruba před čtyřmi lety, kdy si v domácím studiu psal skladby pro sebe. "Prostě jsem se jen tak poflakoval, měl nápady a tak, a pak samozřejmě přišel lockdown. Najednou jsem zjistil, že mám spoustu času. Mluvil jsem se svým kamarádem producentem Leem Abrahamsem - oba jsme byli zavření ve svých studiích, tak jsme se rozhodli, že na těch písničkách budeme pracovat společně," nechal se slyšet.

Inspirací mu přitom byla doba jeho mládí. "Vyrůstal jsem ve Velké Británii v sedmdesátých letech a vzhledem k tomu, že v tomto desetiletí byly nepochybně dobré věci, mám také na paměti, jak jedovaté to mohlo být. Národ byl hluboce rozdělený a rasismus a misogynie byly normou. Finanční systém byl na dně a v jednu chvíli nás musel zachraňovat Mezinárodní měnový fond. Tahle hudba je soukromým uvědoměním, které mi má připomenout, jak daleko jsme se za 40 let dostali," dodal.

Seznam skladeb na "Radio Songs" bude následující: Devil's Island, Downtown, London Bridge, 1000 Miles, HK, Tape Measure, Machines Like Me, Black Sheep, Volcano, Who's Asking.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY