První singl z nového alba od Björk tepe v rytmu reggaetonu! Klip k "Atopos" je procházkou temným pohádkovým lesem

06.09.2022 13:06 - David Věžník | foto: One Little Independent Records

Je to jen pár týdnů, co se Björk rozpovídala o nové desce. Mezitím zveřejnila její obal a datum vydání i s tracklistem (vše najdete níže). No, a v úterý se podělila o první audiovizuální ochutnávku - klip k prvnímu singlu "Atopos".

Björk - Fossora
© facebook interpreta
"Podle mě je to dobrý úvod... něco jako pas do 'Fossory'," uvedla islandská umělkyně na sociálních sítích, když skladbu představovala. Náročná kompozice stojí na šesti basových klarinetech a reggaetonem (!) načichlém beatu, který se rád a často tříští a opět spojuje. "Vzhledem k obrovskému významu basů v této písni, mohli byste ji prosím hrát nahlas?" dodala závěrem Björk.

Doprovodný snímek režíroval v Londýně usazený výtvarník Viðar Logi, který je rovněž autorem přebalu alba. Diváka zavádí do snového, pohádkového světa, plného fantaskních kostýmů a pestrých barev, kterými se ale tak trochu proplétá temnota (dozvuky nepěkných posledních let). Výsledek se po vizuální stránce - jak je u této dámy zvykem - blíží dokonalosti.

"Fossora" vyjde 30. září a už nyní si ji můžete předobjednat v našem shopu v pěti různých formátech - dvě CD verze doplňují dva dvojvinyly a magnetofonová kazeta. Nahrávka bude obsahovat těchto třináct songů: Atopos, Ovule, Mycelia, Sorrowful Soil, Ancestress, Fagurt Er í Fjörðum, Victimhood, Allow, Fungal City, Trölla-Gabba, Freefall, Fossora, Her Mother’s House.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY