Red Hot Chili Peppers v říjnu vydají další řadovku

25.07.2022 08:14 - Ondřej Kocáb | foto: Clara Balzary

Red Hot Chili Peppers letos dovršili comeback kytaristy Johna Fruscianteho studiovkou "Unlimited Love". Se startem severoamerického turné k fanouškům vyslali další dobrou zprávu: již 14. října do diskografie rockerů z Kalifornie přibyde další položka. Bude se jmenovat "Return of the Dream Canteen" a vyjde prostřednictvím Warner Records.

Red Hot Chili Peppers
© redhotchilipeppers.com
"Během společného jamování, jen tak pro zábavu, jsme se naučili nějaké staré písničky. Netrvalo to pak dlouho. než jsme začali s procesem skládání nových songů. Opět se projevila ta krásná chemie, a jakmile jsme našli ten pravý zvuk a vizi, pokračovali jsme v práci a neměli důvod přestat. Připadalo nám to jako sen," napsali muzikanti a dodali: "Když jsme se dostali až nakonec, zjistili jsme, že nám naše vzájemná láska a kouzlo hudby přinesly více skladeb, než jsme čekali. No, nakonec jsme to vyřešili. 'Return Of The Dream Canteen' je vším, čím jsme a o čem jsme kdy snili".

Celosvětové turné Red Hot Chili Peppers, během kterého letos navštívili například i Bratislavu, bude pokračovat až do poloviny října. V Severní Americe skupinu postupně jako support doplní HAIM, Beck, Thundercat, The Strokes, King Princess, St. Vincent nebo Post Malone. S ním pak pánové v lednu odcestují i do Austrálie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY