Prokletí končí, Palaye Royale vystoupí v Praze

16.03.2022 13:49 - Jan Trávníček | foto: archiv kapely

Málokdy se stane, aby se naše stověžatá metropole dostala přímo na stránku Wikipedie některé zahraniční kapely. Proč taky. V případě hesla Palaye Royale tam ale zmínku o Praze najdete. Když u nás totiž měli hrát v původním termínu, začala pandemie. Trvalo to dlouho, přesouvalo se o sto šest, a teď už je to na spadnutí. Americko-kanadská formace se ukáže v Malé sportovní hale už v pondělí 28. března.

Palaye Royale původně fungovali ještě jako teenagerská kapela pod svým starým názvem Kropp Circle. V roce 2012 vydali svůj první singl "Morning Light" už ale pod aktuálním jménem. To vybrali podle taneční haly v Torontu - v tamním Palais Royale se totiž seznámili prarodiče tří bratrů, kteří spolu s Andrewem Martinem formaci tvoří. A jejich kombinace art-rocku, glam rocku a garážové syrovosti zaujala.

Onen pražský koncert byl původně zamýšlen jako jedna ze zastávek evropského turné na podporu třetí studiovky "Bastards". Turné se ale odkládalo tak dlouho, až mezitím skupina vydala i třískladbové EPčko "Paranoid". To si před vystoupení poslechněte, určitě dojde i na songy z něj.

Vstupenky jsou v předprodeji například zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY