Euforický, inkluzivní a globální pop. Na Grammy nominovaní Sofi Tukker se vracejí do Prahy

01.03.2022 12:27 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Současné taneční žánry formující duo Sofi Tukker se vrací do Prahy se svou vizí euforického, inkluzivního a globálního elektronického popu. Jejich tvorba se opírá o témata osvobození, jednoty a vlastního seberozvoje.

Na cenu Grammy dvakrát nominovaná formace za nejlepší taneční nahrávky roku se letos vrací s očekávanou druhou deskou "Wet Tennis", jejíž název je akronymem "When Everyone Tries to Evolve, Nothing Negative Is Safe". Deska pojednává o momentech, které nás v životě posouvají kupředu, je o pozitivním myšlení a optimismu: "Nezáleží na tom, jaké překážky musíme překonat, Wet Tennis je oslavou pozitivního přístupu a oslavou života."

Vstupenky na koncert, který se uskuteční 7. září 2022 v Roxy, budou v prodeji od 4. března na webu fource.cz a v sítích GoOut a Ticketmaster. Již o den dříve si je budou moci pořídit fanoušci, kteří se zaregistrují v programu Fource Friends.

Život Sophie Hawley-Weld a Tuckera Halperna tvořící duo Sofi Tukker je jedna velká nepředvídatelná party. Potkali se náhodou, když vystupovali v rámci univerzitní přehlídky umění, kde si hned padli do oka. Krátce nato nahráli na Grammy nominovanou skladbu "Drinkee", která dobyla streamovací hitparády v několika zemích světa. Nominace na Grammy se dočkala i debutová deska "Treehouse", na které Sofi Tukker rozvíjejí svůj otevřený styl kombinující prvky tanečního popu s lokálními vlivy celého světa.

Mezi jejich spolupracovníky se řadí nejúspěšnější světová drag queen z Brazílie Pabllo Vittar, australské DJské duo Nervo nebo kolumbijská skupina Bomba Estéreo. Pověstné se staly i jejich karanténní streamy. Přes rok 2020 jich stihli odehrát přes sto, a stali se tak druhými nejvíce livestreamovanými umělci roku. Skladba "Good Times Girl" se objevila také v televizní sérii "Nový papež".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY