Deska "Love Disappears" od Lakeside X se začíná rýsovat

21.02.2022 08:14 - Dan Hájek | foto: Karolína Faltysová

Čtvrtá položka v diskografii Lakeside X (pokud budeme počítat i debut Lakeside Church "Sunrise") začíná mí patrné obrysy. Ponese název "Love Disappears" a kromě již uvolněné skladby "Fire In The Sky" (k poslechu ji najdete pod článkem) skupina rozjela kampaň na podporu vydání kolekce na HitHitu. Zároveň poodhaluje zákulisí celého příběhu.

Janne Marvannen jej datuje kamsi do roku 2019, kdy se toulal ulicemi Berlína a ve sluchátkách mu hráli Nick Cave, U2, David Bowie a oblíbení Depeche Mode. Psal si útržky myšlenek, které se měly posléze stát novými texty.

"Četl jsem 'Krajinu půlnočních stínů' od Michaela Straczynského, o člověku, kterému ukradli duši a on ji musí cestou mezi světy najít. O lidech, kteří se propadli trhlinou v časoprostoru a začali mizet z reálného světa. Začal jsem psát o cestě, o mizení, pádech, ale také o vstávání z popela a naději," přibližuje.

Následně se s Robertem Brojem a Igorem Dvorským pustili do muziky. O spolupráci poté požádali německého producenta Daniela Myera (Haujobb, Liebknecht, Covenant, Architect). "Od prvního songu, který jsme spolu udělali, nám bylo jasné, že to je cesta, kterou se chceme vydat, a že takto bychom rádi vytvořili celé album. Tentokrát v hodně elektronickém duchu, plné synťáků a zvukových imaginací," popisuje Janne.

Mastering nahrávky zastřeší Moimir Papalescu a distribuci bude mít na starosti Musicraft. Crowdfundingová kampaň, jak již bylo zmíněno v úvodu, běží na HitHitu, kde můžete skupinu podpořit zakoupením cédéček, podepsaných artprintů, vstupů na křest alba a dalších odměn.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY