Down možná končí, zato Powerman 5000 jsou zpět

02.06.2003 11:25 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Powerman 5000
© Powerman5000.com
Dvě protichůdné aktuality vám přinášíme - jednak možná skončí ambiciózní, v rámci metalové hudby hvězdný projekt Down s Philem Anselmem z Pantery v čele, jednak je k vydání připravena nová deska amerických syntezátorových kytaristů z Powerman 5000.

Leader projektu Down Phil Anselmo se nechal v poslední době několikrát slyšet, že kapitola jménem Down je pro něj uzavřená. Naopak kytarista Kirk Windstein hovoří pouze o delší pauze. Je tedy čistě na posluchači a čtenáři, pro kterou z verzí se rozhodne. Připomeňme jen, že pořádnou přestávku si už Down dali mezi oběma alby, které doposud vyšly - šest let (1996 a 2002). Ono se ale není čemu divit, vždyť všichni členové mají vedle Down ještě vlastní skupiny. No a Phil Anselmo - mimo jiné zpěvák Pantery, o jejíž budoucnosti mají mnozí velké pochybnosti - je přece znám svou "ultra-rozpracovaností"...

Každou špatnou zprávu je dobré vyvážit něčím pozitivním. Budiž tedy mírnou náhradou za (na minimálně několik let) zaniknuvší Down informace, že na spadnutí je emise nové desky Powerman 5000. Ti na sebe upozornili v roce 1999 výtečnou elektro-metalovou deskou "Tonight The Stars Revolt", po které se za kapelou zaklapla vrátka a dlouho o ní nebylo slyšet. Album mělo vyjít už mnohem dřív, ale problémy s personálním obsazením a vydavatelstvím vypuštění notně prodloužily. Album "Transform" by mělo být na trhu každým dnem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY