Mobyho "Reprise" se v květnu dočká remixové podoby

13.01.2022 18:54 - Jaromír Koc | foto: Deutsche Gramophon

Mobyho loňské orchestrálně-akustické album "Reprise" bylo velmi kladně přijato nejen odbornou kritikou, ale i posluchači. Amerického hudebníka po čase opět vrátilo na přední příčky prodejních hitparád a v mnoha případech rovněž do rádiového éteru. Je tak vcelku logické, že se vydavatelství rozhodlo pro jeho remixovou podobu.

Moby - Reprise Remixes
© Deutsche Grammophon
V případě šestapadesátiletého rodáka z New Yorku ale nejde o žádný překvapivý krok. Podobnou přeměnou prošla většina jeho dosavadních desek, a v minulosti tak vzniklo hned několik opravdu skvělých remixů, které i po letech výborně fungují v klubech.

Avšak tentokrát to bude o trochu jiné. Stále aktuální deska "Reprise" nabídla zcela nové, v mnoha případech velmi netradiční verze Mobyho známých songů, a tak i pro tvorbu remixů byly využity právě tyto akustické, orchestrální a symfonické stopy. Mělo by tak dojít k propojení akustiky s elektronikou, což se ukázalo zároveň velkou výzvou pro samotného autora.

Na titulu "Reprise Remixes", který by měl vyjít 20. května, se objeví šestnáct předělávek, z toho čtyři vyhotovil sám Moby. Nabídne zde novou interpretaci legendárního hitu "Go", nestárnoucího singlu "Natural Blues", letos dvacet let staré písně "We Are All Made Of Stars" a krásné balady "The Great Escape". O dalších dvanáct kousků se postarali remixéři napříč všemi hudebními žánry, z těch známějších přispěli například německý producent Topic nebo syntetizátoroví skladatelé Felsmann + Tiley. Příspěvky obou zmiňovaných jsou už pár měsíců venku, poslechnout si je můžete níže.

Dodejme, že "Reprise Remixes" vyjde u labelu Deutsche Grammophon symbolicky téměř přesně třicet let poté, co Moby v roce 1992 uvedl na trh svůj debut. Novinkový titul bude k mání digitálně, na CD, černém dvojvinylu a pro sběratele bude ke koupi i jako dvojvinyl průhledný. Všechny fyzické formáty si již nyní můžete předobjednat zde.

Tracklist bude vypadat následovně: Heroes (Planningtorock Remix), Porcelain (Christian Löffler Remix), Go (Moby's Trophy Remix), Porcelain (Bambounou Remix), Go (Ansifa Letyago Remix), Why Does My Heart Feel So Bad (Biscits Remix), Natural Blues (Topic Remix), Lift Me Up (Mathame Remix), We Are All Made Of Stars (Moby's Ac@n Remix), Porcelain (Efdemin Remix), Porcelain (Efdemin Dub), Natural Blues (Moby's West Side Highway Remix), Extreme Ways (Felsmann + Tiley Reinterpretation), Natural Blues (Max Cooper Remix), The Great Escape (Moby's Observatory Remix), Extreme Ways (Peter Gregson Remix).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY