Lipo, komorní živá hudba a knihy - to je kombinace, která v akustické verzi "Salome" funguje

20.12.2021 13:29 - Josef Martínek | foto: Autentik Music

V době streamovacích platforem se stalo celkem obvyklým jevem, že interpreti své aktuální singly podporují vydáním jejich akustických verzí. V případě Lipova songu "Salome" jsme si však na toto pojetí počkali celý rok, a tudíž je jasné, že v něm nejde jen o promo.

Liberecký umělec a hostující Jan Braun zasedli spolu s violoncellistou Krystianem Danelem v atraktivních prostorách knihovny ve Vratislavicích nad Nisou s půvabným výhledem na podzimní krajinu. Nepřekvapí, že komorní úprava písničce velmi svědčí - hudebník už v minulosti naznačil, že právě doprovod živých nástrojů sluší jeho tvorbě s důrazem na sdělné texty nejvíce. Potěší i skutečnost, že jeho nadaný zpívající kolega za rok o něco zlepšil artikulaci.

"Naší cestou je muzikálnost a tu chceme potvrzovat jak na koncertech, tak tím, že budeme pořizovat právě záznamy živého hraní na různých zajímavých místech," vysvětluje Lipo, který v posledních letech začal vystupovat s kapelou. Zároveň připomíná, že právě knihy neodmyslitelně patří do jeho osobního i profesního života - mnohé literární odkazy se totiž promítají do jeho textů. Bude tomu tak zřejmě i na chystané čtvrté sólové desce, kterou s ním znovu připravuje producent ODD.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY