Koncertní záznam "P.U.L.S.E" od Pink Floyd vyjde v nově sestříhané a remasterované verzi

20.12.2021 08:11 - Jiří V. Matýsek | foto: Pink Floyd

Legendární turné k desce "Division Bell", které svého času přivedlo Pink Floyd poprvé a naposledy do Prahy a jehož součástí bylo kromě nových písní i kompletní živé provedení alba "The Dark Side Of The Moon", bezesporu patří k vrcholným momentům v post-watersovské éře skupiny. Neméně výraznou položkou v diskografii formace je i koncertní záznam, který vyšel v roce 1995 pod názvem "P.U.L.S.E". Ten se nyní vrací v remasterované a hlavně nově sestříhané podobě: 18. února 2022 vyjde jako set dvou Blu-ray disků nebo dvou DVD.

Nová verze koncertu byla poprvé vydána coby součást boxsetu "Later Years" (2019), nyní vychází samostatně. Vracejí se rovněž ikonické blikající LED diody, které byly, coby neobvyklý vizuální prvek, použity na prvních CD vydáních. Obal vychází z designu, který navrhli Storm Thorgerson a Peter Curzon pro první DVD edici živáku.

Disk s obrazovým záznamem, který vznikl 4. října 1994 v Earls Court v Londýně, doplní řada bonusů. Najdeme zde videoklipy k písním "Take It Back", "High Hopes" a "Marooned", záznamy ze zkoušek, koncertní projekce, krátké dokumenty a další dvě písně v podobě zvukových stop zaznamenaných na dalších koncertech turné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY