Debut Of Monsters And Men slaví deset let, konečně vychází i píseň "Phantom"

15.11.2021 18:18 - Ondřej Kocáb | foto: Republic Records

Of Monsters And Men se letos dostali k významnému milníku. Jejich debutové album "My Head Is An Animal" oslavilo deset let od prvního vydání. A tak přišel čas na trochu vylepšenou reedici. Tu islandská formace vypustila koncem října, doplněnou o dvě doposud nevydané skladby ("Phantom" a "Sugar In A Bowl"), jež v minulosti zazněly pouze během koncertů.

K celému významnému momentu skupina prostřednictvím svých stránek a sociálních sítí poznamenala: "Je tomu deset let, co na Islandu vyšla 'MHIAA', a proto jsme chtěli udělat něco speciálního. Vydáváme tedy výroční edici a také celou desku zahrajeme během speciálních koncertů na Islandu v klubu Gamla Bíó, kde jsme zažili svou vůbec první release party. K původnímu albu jsme doplnili i dvě skladby, které jsme tehdy nepoužili. Díky tomuto albu nás většina z vás poznala a my jsme zase poznali vás a za to jsme vám navždy obrovsky vděční.

Píseň "Phantom" není žádným nováčkem. Kapelu pomohla vystřelit k vítězství v islandské soutěži Músíktilraunir Music Competition a zazněla i během prvních koncertů formace. K jejímu studiovému představení však došlo až letos. K songu vznikl i povedený videoklip z produkce skupiny weweremonkeys. A právě i tento snímek je krásným shrnutím celé první řadovky, jelikož postupně nabízí odkazy ke všem klipům z ní. Ať už je to vzducholoď z "Little Talks", ptáci z "Dirty Paws", výhledy podobné úvodu "Slow And Steady" či lesní tvor z "Numb Bears".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY