Scorpions pokračují na "Peacemaker" v klasickém zvuku

09.11.2021 09:37 - Ondřej Hricko | foto: Universal Music

Scorpions nekončí (jaké překvapení!), ale pokračují dál, a jejich fanoušci už mohou napjatě očekávat nové, v pořadí devatenácté album. Ponese název "Rock Believer" a vyjde 25. února 2022. Nahráno bylo zejména v Peppermint Park Studios v Hannoveru a smícháno v Hansa Studiu v Berlíně za spolupráce se zvukovým inženýrem Michaelem Ilbertem, několikrát nominovaným na Grammy.

Čerstvý song pochází z pera Rudolfa Schenkera a baskytaristy Pawla Maciwody, text má na svědomí zpěvák Klause Meine. Jde o velice typickou skladbu německých veteránů, zasazenou do hardrockového kabátu s výraznou melodickou linkou a chytlavým refrénem. Žádné překvapení na posluchače nečeká, "Peacemaker" by klidně mohl vzniknout před třiceti lety.

Zajímavostí je, že půjde o první plnohodnotné album s bubeníkem Motörhead Mikkeym Deem, který se ke skupině přidal v roce 2016 (přispěl ještě na tři nové písně jinak výběrové kolekce "Born to Touch Your Feelings: Best of Rock Ballads").

Videoklip, který singl provází, působí v japonských kulisách dynamicky a živelně a dává tušit, že kapela pokračuje s nadšením. Režírovalo ho duo Joern Heitmann a Hinrich Pflug.

V březnu nadcházejícího roku pak započne velkolepé světové turné zahájené v Las Vegas. Scorpions následně nevynechají ani Českou republiku - 26. května 2022 vystoupí v O2 areně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY