Dave Gahan & Soulsavers vydají album coververzí "Imposter"

09.10.2021 14:17 - Dan Hájek | foto: Spencer Ostrander

Od oznámení nové edice hudebního snímku "101" jeho domovských Depeche Mode nestihlo utéci příliš času a už je tu další zpráva z tohoto tábora. Dave Gahan se potřetí spojí se Soulsavers a společně vydají sbírku předělávek. Bude se jmenovat "Imposter" a očekávat ji máme v první polovině listopadu. Pilotním singlem se stala píseň "Metal Heart", v originálu od Cat Power. K poslechu je pod článkem společně s trailerem k albu.

"Když poslouchám hlasy a songy jiných lidí - důležitější je, jak zpívají a interpretují slova - cítím se jako doma," přiznává sám Dave. Jeho propojení s dvojicí Rich Machin a Ian Glover se tentokrát zaměří na Gahanovy oblíbené písně, které ve většině případů nejsou příliš známé, mají však pro něj velmi civilní kouzlo a provázejí ho na cestě životem.

Na rozdíl od předchozích desek "The Light the Dead See" a "Angels & Ghosts" se v tomto případě nejednalo o transatlantickou spolupráci. "Imposter" se nahrávalo živě s desetičlennou skupinou v uznávaném Shangri-La Recording Studio v Malibu, většina materiálu se stihla natočit během listopadu roku 2019. Vůbec poprvé se tak všichni potkali na jednom místě a ve stejný čas - mohli tedy intenzivně pracovat. "Vím, že jsme vytvořili něco zvláštního, a doufám, že to ostatní pocítí a album je vezme na malou cestu - zejména ty, kteří už léta milují hudbu," uzavírá sám hlavní aktér.

Coverová kolekce Davea Gahaan & Soulsavers "Imposter" vyjde v pátek 12. listopadu a přinese těchto dvanáct kousků: The Dark End of the Street (Chips Moman and Dan Penn), Strange Religion (Mark Lanegan), Lilac Wine (James Shelton), I Held My Baby Last Night (Jules Bihari and Elmore James), A Man Needs a Maid (Neil Young), Metal Heart (Cat Power), Shut Me Down (Rowland S. Howard), Where My Love Lies Asleep (Gene Clark), Smile (Charlie Chaplin, John Turner and Geoffrey Parsons), The Desperate Kingdom of Love (PJ Harvey), Not Dark Yet (Bob Dylan), Always on My Mind (John Lee Christopher, Jr., Mark James and Wayne Thompson).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY