Námořnický klip k opusu "Time Clocks" láká na album Joea Bonamassy inspirované New Yorkem

04.10.2021 10:24 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Podzim si snad už nelze představit bez nové desky blues-rockového kytaristy a zpěváka Joea Bonamassy. Až do nedávna dodržoval mezi alby železný dvouletý rozestup, letos je to, zdá se, poněkud jinak. Uplynul sotva rok od vydání vcelku podařené kolekce "Royal Tea" (které stihl dát i živou podobu) a už láká na další. "Bude se jmenovat "Time Clocks" a vyjde 29. října.

Novinka slibuje změnu zvuku, což mohou potvrdit dosud zveřejněné singly. Kytarista se dal na delší stopáže, blues zůstává, ale jako by ho překrývaly jiné, originálnější vrstvy. Ono není divu - s natolik bohatou diskografií, která se ale po celou dobu pohybuje v čistě blues-rockových mantinelech, je nejvyšší čas na svěží vlivy.

Aktuálně zveřejněný titulní singl je sedmiminutovou velkolepou rockovou baladou, patetickou v melodiích, epickou v instrumentaci. V každém případě je to jiné a náznaky posunů tu rozhodně jsou. Předjímat výsledek se ovšem nemusí vyplatit - celá deska, která vznikala v lockdownové atmosféře a s producentem na druhém konci světa, může velmi snadno sklouznout do již vyjetých kolejí. Podle tiskového prohlášení byly tentokrát největší inspirací New York a jeho atmosféra.

Skladba i doprovodný klip se zabývají vyrovnáváním se neustálým tokem času a vzpomínkami a bilancováním, které s tím nutně souvisí. A přesně tím si prochází protagonista nejednoznačného klipu, námořník, který na opuštěný ostrov odváží své vzpomínky, svou minulost, zavřené v malé truhličce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY