- musicserver.cz">

Brian May: "Moje další album bude možná instrumentální"

23.09.2021 17:25 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Brian May nedávno vydal v reedici svou debutovou sólovku "Back In The Light" a při té příležitosti se v jednom z rádiových rozhovorů dostaly na přetřes i jeho budoucí plány. May není tím typem muzikanta, který by chrlil jednu desku za druhou a od konce Queen natočil vlastně jen dvě alba pod svým jménem, soundtrack a trojici nahrávek se zpěvačkou Kerry Ellis.

Ve zmíněném rozhovoru nebyl příliš konkrétní, vyloženě to nevypadá, že by v blízké době něco chystal. Konstatoval pouze, že "nad tím přemýšlí". Připustil také, že pokud nějaké sólové dílo vydá, může se stát, že na něm nebude nikdo zpívat. "Je pravděpodobné, že to tentokrát bude instrumentální album. Protože mám v tomto ohledu dost nápadů. A taky spoustu nedokončeného materiálu," svěřil se. V rozhovoru také připomněl, že nikdy neměl ambici psát kompozice bez vokálů. Své písně vždycky psal s představou zpěváka v mysli. "Nemám tu techniku jako Joe Satriani, Steve Vai, Al Di Meola nebo Eddie Van Halen. Ale mohl bych. Má kytara je v podstatě můj hlas. Nedokážu hrát rychleji než myslet," dodal.

Jisté je ale jedno - jakkoliv Brian May o studiovém počinu uvažuje, na řadu přijde až za řadu měsíců. Přednost totiž mají jeho koncertní povinnosti s Queen s Adamem Lambertem za mikrofonem. Slavný kytarista rovněž nedávno zveřejnil nový videoklip k titulní skladbě svého debutu. A cestuje v něm časem: setkává se - a hlavně hraje - se svým mladším já na jednom z dobových koncertů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY