Nick Cave a Warren Ellis pracují na dalším soundtracku

19.08.2021 15:33 - Honza Průša | foto: Melbourne International Film Festival

Nick Cave a Warren Ellis mají pořád napilno. Už v září vyjedou na britské turné na podporu své první písničkové desky "Carnage", v říjnu vyjde Ellisova kniha "Nina Simone's Gum" o svérázném artefaktu (použité žvýkačce), kterého se zmocnil na zpěvaččině koncertě. Ale to není všechno. Nejčerstvější zpráva se týká toho, že oba muzikanti pracují na dalším společném soundtracku k filmu "Blonde".

Snímek o Marilyn Monroe natočený podle stejnojmenné knihy od Joyce Carol Oatesové z roku 2000 by měl být hotový někdy v příštím roce. Režírovat jej bude Andrew Dominik, který také pracoval na dokumentu "One More Time With Feeling" o Caveově desce "Skeleton Tree".

Nick Cave a Warren Ellis jsou dlouholetí spoluhráči z kapely The Bad Seeds. "Blonde" není zdaleka jejich první soundtracková společná práce. Na svém kontě mají například hudbu k filmům "The Proposition", "The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford" (ten režíroval také Andrew Dominik), "The Road", "West Of Memphis", "Mars" nebo "Kings".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY