Bob Dylan čelí obvinění, že v roce 1965 zneužíval dvanáctiletou dívku

18.08.2021 12:23 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Hashtag #MeToo zase seká v hudební branži. Tentokrát podala žena s iniciály J. C. žalobu na písničkáře Boba Dylana. Uvádí v ní, že ji měl, coby dvanáctiletou, před více než padesáti lety šest týdnů opakovaně zneužívat, hrozit jí fyzickým násilím a podávat alkohol a drogy. Muzikanta, kterému tehdy bylo čtyřiadvacet, obžaloba viní ze zneužití svého postavení a ze sexuálních a predátorských činů, kvůli nimž žena utrpěla psychické trauma.

Dylan se prostřednictvím svého mluvčího proti obviněním razantně ohradil. V jeho prospěch mluví i tvrdá data: podle obžaloby se měl celý skutek odehrát v hotelu Chelsea v New Yorku na přelomu dubna a května 1965. Jenže v té době byl zpěvák na turné ve Velké Británii (toto období mapuje dokumentární film "Don't Look Back"), a to až do 10. května 1965. Poté dále zůstával v Evropě a pobýval v Anglii, Portugalsku a ve Francii.

A jakkoliv nechceme obvinění umenšovat, proti žalobkyni mluví i načasování. Se svým obviněním totiž přišla těsně před koncem platnosti zákona státu New York, který umožňuje lidem, kteří se ve svém dětství stali obětí násilných trestných činů, tyto nahlásit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY