Metallica natáčela a koncertovala ve vězení

02.05.2003 14:07 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Metallica
© Niclas S / Metallica
Rocková legenda Metallica natáčela na přelomu dubna a května klip v prostorech kalifornského vězení San Quentin. Jako poděkování za možnost pořídit zde videoklip k písní z nadcházející desky "St. Anger" odehrála 1. května hodinový koncert pro vězně a pro zaměstnance.

Sama skupina dala prostřednictvím svých internetových stránek najevo, že práci na videu vzala nadmíru vážně. V článku, který vyšel tamtéž, autor, jenž byl po celou dobu natáčení přítomen, dokonce říká, že všem členům Metallicy bylo ihned po vstupu za bránu San Quentinu jasné, že tento den vstoupí do historie souboru. Zajímavostí je, že veškerý "komparz", který bude v klipu k vidění, jsou autentičtí trestanci či dozorci, ti dostali přednost před herci.

Pro San Quentin není Metallica prvním hudebním tělesem, které v něm vystoupilo. Již v minulosti zde koncertoval třeba B.B. King nebo Johnny Cash. Co se dalších plánů Metallicy týče, v době vydání desky "St. Anger" (9. června) ji čeká trojice koncertů v Paříži a potom očekávané americké turné s Limp Bizkit, Linkin Park a Deftones.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY