Pod Černý vrch křtí novinku

28.04.2003 11:29 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Pod Černý vrch - jaro 2003
© facebook interpreta
Zhruba před měsícem se pražská skupina Pod Černý vrch přihlásila s novým diskem "Semotam". Najdete na něm materiál, kterým se koncertně prezentují zhruba v posledním roce, kdy se znatelně odřízli od své minulosti. Firma Black Point, která desku vydala, jejich hudbu nyní s lehkou ironií označuje jako "string'n'roll". Album tak zachycuje originální sound, ve kterém rytmické duo doplňuje hned čtveřice smyčcových nástrojů a jehož podstatou je balancování na hraně mezi rockem a world music.

Aktuálně bude nové studiové dítko i pokřtěno, a to v pražském klubu Vagon v pondělí 28.dubna. Sestavu skupiny, kterou nyní tvoří Jan Krucký (zpěv, housle), Ivana Kubíčková (housle, zpěv), Helena Kuglerová (housle, zpěv), za dočasně v zahraničí pobývající Evu Burgetovou zaskakující Zuzana Peřinová (viola, zpěv), Jiří Kubíček (baskytara, zpěv) a Martin Rychta (bicí), doplní naživo i hosté z desky - Vladimír Merta a Jaroslav "Olin" Nejezchleba. Jako kmotra si pak kapela pozvala režiséra Petra Zelenku.

Kdo se nedostane na pražský křest desky, jejíž recenzi Vám brzo MusicServer přinese, přijde sice o unikátní příležitost, ale vzhledem k tomu, že skupina koncertuje velmi často, má možnost zajít na vystoupení třeba v Rožnově pod Radhoštěm (30.4.), Olomouci (1.5.), Ostrově u Tisé (10.5.), Lounech (17.5.), Karlových Varech (19.5.), Českém Těšíně (21.5.) či Valašském Meziříčí (22.5.) a v létě pak na řadě festivalů. Další informace naleznete na stránkách skupiny.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY