Julien Baker klipem "Hardline" ukazuje, co je animátorské mistrovské dílo

18.01.2021 16:42 - David Věžník | foto: Facebook Julien Baker

Minulý týden představila Julien Baker druhý singl ze své chystané třetí řadovky "Little Oblivions". Song "Hardline" bude celou kolekci otvírat a jeho uvedení do světa doprovodilo i video. A obojí vás doslova zarazí do židle.

Jak už naznačil pilotní kus "Faith Healer", je zvuk tvorby rodačky z amerického města Germantown díky kapele bohatější. Emocionální vlna, kterou byla Julien schopná na posluchače s přehledem valit jen se svou kytarou, tak nyní dostává podobu cunami, která vaše slzné kanálky dokonale propláchne.

"You say it's not so cut and dry / It isn't black and white / What if it's all black, baby, all the time?"

Doprovodný videoklip je dílem výtvarníka Joea Baughmana a je zvláštním důsledkem dnešní sociálně distanční doby, která tak dává stále více možností třeba staré dobré animaci. Režisér dostal od Julien papírovou dodávku a domek, které písničkářka slepovala po koncertech z hotelových karet, s tím, že by k songu ráda měla vzhledově podobný snímek.

"I když jsem byl v 'Hardline' ponořen 600 hodin a slyšel jsem ho tak tisíckrát, pořád mě dojímá," nechal se slyšet Baughman s tím, že tvorba na vizuálu byla zábavnou a ambiciózní výzvou. A těch 600 hodin se přetavilo do díla, jež nelze nazvat jinak než mistrovské.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY