M.I.N.E se na minialbu "Live + One" ohlížejí za debutem a naznačují budoucnost

17.12.2020 15:05 - Dan Hájek | foto: Tomáš Rozkovec / musicserver.cz

Od vydání prvotiny M.I.N.E "Unexpected Truth Within" letos uplynuly dva roky a Marcus Meyn, hlava tohoto projektu, tuto etapu nyní uzavírá minialbem "Live + One". Na krátkém živáku nabízí mimo jiné i novou skladbu "Devil's Wonderland". Dočkáme se i nové studiovky?
7/10

M.I.N.E - Live + One

Skladby: Meormy (Live), Undone (Live), The One (Live), Dangerous (Live), You Where There (Live), Things We've Done (Live), Devil's Wonderland
Vydáno: 27.11.2020
Celkový čas: 34:07
Vydavatel: Oblivion

Většina materiálu z alba "Unexpected Truth Within" projektu M.I.N.E zazněla naživo i v Praze. Marcus Meyn tehdy konečně dokončil desku, o které mluvil již dlouhé roky. Výsledek funguje jako soběstačný počin, který se nikterak neztrácí vedle jeho domovských Camouflage.

Naživo jeho hlasový projev ani další muzikantské kvality nijak nezaostávají, a "Live + One" je tak povedenou vzpomínkou. Současně naznačuje věci budoucí. "Meormy" nebo našlápnutá "The One" se neztrácejí vedle jistot v podobě "Dangerous" nebo "Things We've Done". V nich je taky znatelná velká inspirace ve tvorbě Depeche Mode. V setlistu měla své místo i hitovka "You Where There", kterou Marcus napsal společně s duem Resistance D, a po letošním náhlém úmrtí Pascala Dardoufase (vystupujícího jako Pascal Feos) si logicky našla cestu i na tento záznam.

Oním bonusem navíc je pak song "Devil's Wonderland". Pokračuje v nastolené cestě, jen je možná tanečnější, přímočařejší. Zároveň funguje jako návnada na chystanou druhou desku, které se dočkáme pravděpodobně už příští rok. Rukopis Marcuse Meyna má rozpoznatelné kontury, které vstřebávají i mnohé další inspirace mimo rámec synth-popu. Primárně potřebuje ventilovat tvůrčí přetlak vznikající z čím dál větších proluk mezi nahrávkami Camouflage. "Live + One" je tak zřejmě nejen ukončením jedné fáze M.I.N.E, ale i předzvěstí věcí příštích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY