Track "Rise" dua Bratři vás dovede k alpským a berlínským vrcholkům

06.12.2020 15:03 - Dan Hájek | foto: Alexandra Hrašková

Koncem listopadu hráli Bratři na akci Electronic: Sound Vision II v londýnském klubu Rich Mix a v tempu nepolevují ani v závěru letošního roku. Finišují totiž se svou debutovou deskou - dle jejich slov stačí dopilovat jeden nebo dva kousky a bude hotovo. Výsledku se dočkáme na jaře příštího roku, už nyní na něj však láká singlovka "Signal" a nově pak i kompozice "Rise" a doprovodné koncertní video.

"Tuhle skladbu jsme si přivezli z Alp, každý rok jezdíme s bráchou do jednoho údolí v Tyrolsku. Místní krajina, vysoké hory a čistá příroda jsou pro nás velká inspirace. Vždy v Alpách chceme během túry vystoupat až na vrchol a ten pocit z horských masivů jsme protli do 'Rise'. Je to přímočarý track, který má 'tlak' od začátku do konce," vysvětluje Ondra. Kromě výšlapů ke strmým vrcholům evropských velehor novinka tepe v berlínském módu a v nekompromisním tanečním rytmu, který je v kontrastu s atypickými melodickými postupy.

"Rise" je k slyšení na většině streamovacích platformách, rozcestník je třeba tady. Ke konci listopadu pak Bratři stihli připravit i živou verzi skladby - natáčelo se na zámku Valeč ve spolupráci s Move Association a Cross Clubem a výsledek je k vidění níže.

Ondra a Jirka Veselí se taktéž chystají na festival Eurosonic 2021. Čerstvě jsou totiž finalisty prestižních cen Music Moves Europe Talent Awards, v nichž mají šanci získat Cenu veřejnosti (hlasování bude ukončeno ve čtvrtek 7. ledna 2021).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY