Smashing Pumpkins vás klipem "Wyttch" zvou na čarodějnický rituál

17.11.2020 15:59 - Honza Průša | foto: FB kapely

S každou další písní z připravovaného alba Smashing Pumpkins "Cyr", to čím dál víc vypadá, že ta deska bude fakt dobrá. Tentokrát je tu video k čarodějnické "Wyttch" a podobně jako nedávná "Ramona" i teď jde o velmi povedenou skladbu. A ani u klipu se nebudete nudit.

Song je vlastně jakési zaříkávadlo, které Billy Corgan zpívá v předvečer všech svatých. Vzývá v něm démony a bohy, používá keltské symboly a svátky, a vykonává tak divoký rituál v období Hallowmaas, tedy našich Dušiček. "Hey! / Come call, Autumnus / Start the wheel of Helios / Strike up the lantern / Singe forth darkest peace / We'll follow under," deklamuje. A do toho pozorujeme psychedelické záběry na nejrůznější čarodějnice a další nadpřirozené bytosti, které vykonávají a prožívají tento podzimní obřad spolu s kapelou.

Na závěr ještě připomeňme, že "Cyr" vyjde už 27. listopadu. Bude to dvojdeska a k dispozici bude v několika verzích, mimo jiné na různě barevných vinylech (ta nejnabušenější varianta stojí 140 dolarů a vy si ji můžete předobjednat na webu skupiny).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY