Richard Müller se na nové desce ocitne v hodině mezi psem a vlkem

11.10.2020 19:39 - Honza Balušek | foto: facebook Richarda Müllera

Když letos v květnu vydal Richard Müller poměrně temný singl "Anomália", který pro něj napsal Laco Rychtárik, vypadalo to, že nové album nebude úplně lehké poslouchání. Nakonec se ale ukazuje, že písnička byla výjimka a novinková kolekce "Hodina medzi psom a vlkom" přinese přece jen o něco pozitivnější náladu.

Richard Müller - Hodina medzi psom a vlkom
© facebook Richarda Müllera
Čtyři roky po nahrávce "55", kterou pro něj po hudební stránce napsal Ondřej Brzobohatý a po té textové z velké části Peter Uličný, čímž obnovili dávnou spolupráci z dob kapely Banket, se do skládání vrhl sám Müller. Stal se tak autorem hudby u všech deseti skladeb, texty mu opět dodal Uličný. V produkci nijak neexperimentoval a svěřil ji do rukou osvědčeným pánům z Creative Music House, tedy Peteru Grausovi a Tomáši Zubákovi. Zmíněná "Anomália" je na albu pouze jako bonus.

Prvním singlem z něj se stala písnička "Siedme nebo", která svou náladou a instrumentací nemůže nepřipomenout Müllerovu debutovou sólovku "Neuč vtáka lietať". Prozatím k ní vzniklo lyric video, které si můžete pustit pod článkem.

Na nové řadovce Richarda Müllera, která vyjde v úterý 13. října, najdete tyto skladby: Siedme nebo, Defekt na duši, Sviatok trinásteho, Mária Televízia, Zlodeji Pamäti, Za všetko môže Keith Richards, V ateliéri u Jana S, Hodina medzi psom a vlkom, Ešte ťa nepoznám, Človek nevie dňa ani hodiny, Anomália.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY