Tereza Mašková s Markem Lamborou a dalšími herci pěvecky exceluje v pohádkové písni "Tam za řekou"

10.09.2020 11:09 - Milan Menčík | foto: David Pařík

Nová česká fantasy pohádka "Princezna zakletá v čase" měla mít premiéru už před půlrokem. Okolnosti však zapříčinily, že se na plátna kin dostane (snad) až nyní, konkrétně 17. září. Kromě Veroniky Freimanové, Martina Dejdara či Elišky Křenkové v ní hraje i Marek Lambora, kterého diváci znají zejména díky úspěšnému seriálu "Slunečná". Mimo to, že zde hraje prince, zpívá i ústřední song "Tam za řekou" spolu s princeznou Natálií Germáni a hlavně s Terezou Maškovou.

"Byla to skvělá spolupráce a poznala jsem partu úžasných lidí. Písnička k filmu je pro mne něco nového. Stejně jako pohádka, která se mi moc líbí. Také je ve svém pojetí a fantasy zaměřením na naší filmové scéně nová. Věřím, že se bude divákům líbit a přinese radost. Zvláště v dnešní době, poznamenané celosvětovou situací nahánějící strach a obavy," říká Tereza Mašková, která teprve nedávno vydala své debutové album "Zmatená". "Jako dítě jsem snila o tom zahrát si v pohádce. Teď se mi to svým způsobem splnilo."

Autorem hudby i textu je Lukáš Daniel Pařík. Nejedná se o žádnou jednoduchou skladbu, kterou si budete pískat u táboráku, spíš o složitější dílo, které v kontextu zapadá k formátu filmu. "Spolupráci s Terkou Maškovou jsem si dost vysnil, je to famózní zpěvačka s jedinečným cítěním. A stejně jako celý film i přístup k titulní písni mi přijde dost originální. Má totiž dvě verze: jednu s temným filmovým orchestrem, která zazní přímo ve filmu, kde ji zpívá Eliška Křenková jako alchymistka Amélie, a potom tuto verzi s Terkou, Markem, Natálkou a ostatními herci. Z výsledku mám vážně radost," popisuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY