Kylie Minogue zve singlem "Say Something" na pomalý disco parket

23.07.2020 17:04 - Tomáš Navrátil | foto: Facebook Kylie Minogue

Oznámení o vydání nového alba Kylie Minogue s názvem "Disco" přišlo relativně nečekaně. Zpěvačka sice na sociálních sítích už nějaký ten čas slibovala, že její nová deska bude dospělé disco, s vydáním v letošním roce ale počítal asi málokdo. Hudební bohové nám však začínají být po dlouhé době opět nakloněni, a než jsme se nadáli, máme tu i pilotní singl její patnácté řadovky.

Píseň "Say Something" však naplňuje pojem dospělé disco poněkud zvláštně. Úvodní basový riff připomene hit "Radio Ga Ga" od skupiny Queen a v jistých částech dává kompozice vzpomenout i na zpěvaččin hit "I Believe In You". Když do toho přidáte ještě feeling disca sedmdesátých let à la Bee Gees a Giorgio Moroder, je papírově o jasný taneční hit postaráno.

Ale překvapivě je výsledný produkt velmi pomalý, bez výrazného refrénu, se kterými jinak australská diva neměla nikdy problémy, a i samotná struktura skladby má občas až moc násilné prostřihy. Sice se na to nedá nijak výrazně tančit, ale samotná produkce je ve výsledku vlastně skvěle promyšlená. Nikdo tu nemůže tvrdit, že jsme dostali další typický Kylie song.

Na oficiálním webu Kylie Minogue jsou pak již k předobjednání různé varianty připravované kolekce. "Disco" bude mít v deluxe edici šestnáct skladeb a bude možné si jej pořídit na černém a průhledném vinylu, dále na kazetě a klasickém CD.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY