Richard Müller o sobě dává po letech vědět zpovědí "Anomália"

03.06.2020 15:26 - Hana Bukáčková | foto: Mayo Hirc

Richard Müller se vrací. Text i hudbu melancholického singlu "Anomália" mu napsal na míru Laco Rychtárik. Nedokázal si prý představit jiného interpreta, který by dokázal pochopit a uchopit skladbu tak, jak ji ve svém mimořádně komplikovaném období vytvořil. Známý slovenský zpěvák se navíc s výsledkem ztotožnil. "Prekvapilo ma, že napísal pesničku, ktorá mi úplne hovorila z duše," prohlásil.

"Pieseň vznikla v komplikovanom období môjho života, keď som bojoval s veľmi osobnými problémami a mal som pocit, že neviem nájsť vo svojom vtedajšom okolí nikoho, kto by si prežil v živote niečo podobné," přibližuje vznik songu autor a dodává, že šlo o kombinaci silného nepochopení, sebereflexe a zdravotních problémů a že všechny tyto aspekty velmi ovlivňovaly jeho kreativitu.

Doprovodný klip režíroval Richard Raiman. Minimalistický černobílý vizuál atmosféru písně jen podtrhuje. Video je jednoduché, čisté a upřímné jako zpověď sama. Škoda jen přeprodukovaného zvuku samotné skladby, který dává Müllerův hlas až příliš do pozadí. Místy prakticky zaniká a člověk věnuje pozornost víc rádiovým beatům než obsahu. V tomto směru jsem holt klasik a uvítala bych přirozenější sound, který obstaral například úvod s klavírem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY