Nová deska Metallicy s bonusovým DVD

01.04.2003 10:02 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Metallica
© Metallica.com
Nové album Metallicy "St. Anger" je hotovo, plánují se koncerty a samozřejmě různé další promoaktivity, které s vydáním souvisejí.

Než se deska dostane 9. června na pulty obchodů, oslaví hudební televize MTV kapelu jako svou třetí "MTV Icon", což je pořad, v němž různí umělci prezentují naživo své verze skladeb oslavenců, stejně jako se vyznávají slovně k obdivu k nim. Metallice se této pocty dostalo po Janet Jackson a Aerosmith, jejich oslava se bude natáčet 3. května, první vysílání by mělo proběhnout o tři dny později. Konec show je vždy zasvěcen minikoncertu oslavenců, což bude pro Metallicu šance poprvé představit svého nového basáka Roba Trujilla.

Další zajímavá zpráva se týká samotné nahrávky. Ta by totiž měla být obohacena o bonusové DVD, na němž bude zaznamenáno všech jedenáct nových skladeb, ale naživo. V současnosti je nasnímáno šest písniček, dalších pět Metallica má vysmahnout během několika dnů. O natáčení a sestříhání se stará Wayne Isham, který pracoval nejen na videoklipech "Enter Sandman", "Sad But True" či "I Disappear", ale také na dévédéčkách "Cunning Stunts" a "S&M". Podle oficiální tiskovky by DVD mělo být přiloženo ke všem cédéčkům bez zvýšení ceny, ale co si budeme nalhávat, v Česku se z toho určitě vyklube limitovaná edice za cenu dvojnásobnou...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY