Sarah Siskind si v písni "Carolina" vyřizuje účty se svou domovinou

24.04.2020 11:33 - Petr Šrajer | foto: sarahsiskind.com/

Americká písničkářka Sarah Siskind vydala minulý týden své páté studiové album "Modern Appalachia". Jeho součástí je také skladba "Carolina", na které spolupracovala s Justinem Vernonem z Bon Iver. K písni nyní vyšel i jednoduchý klip.

Vernonův příspěvek je tu přitom lehce přeslechnutelný. Omezuje se totiž pouze na druhý hlas v refrénu a song samotný má do zvukových experimentů jeho domovských Bon Iver hodně daleko. Naopak ale nevybočuje z kontextu desky "Modern Appalachia", stojící na pomezí soft rocku a country. Hudba je na ní většinou podřízena textům, což platí právě i pro aktuální singl.

Jeho téma úzce souvisí se zpěvaččinými životními událostmi. Siskind totiž pochází ze Severní Karolíny, kam se také před několika lety poté, co strávila velkou část života v Nashvillu, vrátila. "Začalo to z touhy po jednodušším životě s rodinou v prostředí Apalačského pohoří, brzy s tím ale přišlo i objevení sebe sama, a to nejen jako hudebnice, ale i jako ženy, matky a člověka," svěřila se. V písni se tak vypořádává se svým znovunalezeným domovem.

Klip samotný s ní vlastně vůbec nekoresponduje. Je poskládán ze záběrů z horské dráhy a animované jízdy sci-fi světem. Pokud tedy trpíte závratěmi, doporučuji jeho sledování si rozmyslet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY