Norští experimentátoři Ulver přijedou v květnu do Paláce Akropolis

06.02.2020 14:06 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Na poli hudby (nebudeme specifikovat jaké, to by byla až příliš omezující redukce) je jen velmi málo uskupení, která by dokázala bez ztráty tváře projít tolika stylovými proměnami jako Norové Ulver. Jejich tři dekády na scéně jsou dlážděné experimenty, novátorstvím i hledáním nových možností vlastního výrazu. Začali jako blackmetalová kapela, pak si odskočili k akustickému albu zakotvenému v lidovém folku a skončili jako těleso ustájené u House of Mythology, nezávislého britského labelu specializujícího se na hudbu bořící hranice mezi žánry.

Ne nadarmo patří formace vedená Kristofferem Ryggem k jakýmsi bohům experimentální scény a všeho schopným vizionářům. Neomezují se ani materiálově, jsou schopni pracovat s ambientem, filmovou hudbou, popem či elektronikou.

A nyní se po několika letech vracejí s novým promyšleným hudebním představením i do Prahy. Vystoupí 7. května v Paláci Akropolis. Vstupenky v ceně 590 Kč za kus jsou k dispozici v podobě e-ticketu na webu pořádající agentury Obscure Promotion.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY