(15+) Behemoth se hlásí o slovo hypnotickým videoklipem "Rom 5:8"

20.01.2020 16:25 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Doposud poslední, oceňované album polských extrémně metalových superstars Behemoth "I Loved You At Your Darkest" vyšlo před více než rokem. Muzikanti jsou od té doby plně zaneprázdněni koncertováním (momentálně jsou na turné coby vzácní hosté Slipknot), jejich frontman Adam Nergal Darski rovněž svým vlastním projektem Me And That Man.

Čas od času se ale ke svému dotaženému dílu vracejí v podobě nějakého toho videoklipu (možná se, stejně jako v případě předcházejícího "The Satanist", dočkáme vizuálních doprovodů ke všem skladbám desky). Nejnovějším přírůstkem je působivý snímek k "Rom 5:8".

Behemoth opět spojili síly s produkční skupinou Grupa 13 a představují další sugestivní kousek do své filmografie. "Rom 5:8" je uhrančivé, až hypnotické video plné sugestivních obrazů a symbolů. Černobílá se střídá s barvami, sochy na hřbitovech se prolínají se záběry na frontmana s podivnou korunou na hlavě, střídá se metalový growl s krátkými, čistými úseky. Výsledek, který obsáhne i trochu krve a nahoty, připomíná velmi znepokojivou halucinaci či temný sen a pokračuje ve vysoce nastavené laťce kvality, kterou klipy této kapely tradičně nabízejí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY