Nové hudební vydavatelství s projektem Houser Atack

09.03.2003 20:04 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Media Atack Logo
© Media Atack
Na české hudební scéně se objevilo nové vydavatelství. Je jím pražská firmička Media Atack, která si dala za cíl podporovat nadějné hudební formace. "Jsme motivováni opravdovou touhou udělat něco pro českou muziku," řekl MusicServeru zástupce společnosti Marek Peška.

V pondělí 3. března byl oficiálně představen projekt Houser Atack, což je výsledek spolupráce zmíněného vydavatelství a časopisu Houser. Smyslem je připravovat kompilační desky, které budou v nákladu 10 000 kusů přibaleny k magazínu Houser (čtyřikrát měsíčně po 2500 CD), volně distribuovanému pražskému periodiku. Skupiny prezentující se na prvním CD "Houser Atack" jsou Matahari, Boomerang a Vertigo. Kmotrem disku je Jan Kalousek, jehož bratr Šimon je členem Vertiga.

Činnost Media Atacku se ale nechce omezovat jen na přípravu promo desek. "Další z našich aktivit je vydávání maxi singlů. Každý měsíc umožníme čtyřem skupinám vydat samostatná minialba v nákladu 2000 kusů," osvětluje Peška. V březnu se svých oficiálních premiér dočkají tytéž soubory, jež se objevují na první kompilaci "Houser Atack": Matahari, Boomerang a Vertigo. Jak MusicServer informoval Peška, už je rozhodnuto i o způsobu prodeje: "Nemáme strach. Jednak budeme prodávat přes internet na stránkách www.998866.cz a www.mediatack.cz, jednak v síti obchodů Levné knihy, dále na koncertech, časem bychom rádi zprovoznili prodej pomocí sms."

Skupinám, které by měly zájem o bližší informace nebo by se chtěly ucházet o možnost vydání vlastního singlu, jsou určeny webové stránky společnosti Media Atack (přímou registraci lze provést na adrese www.mediatack.cz/konkurz). Čtenáři MusicServeru se mohou do budoucna těšit na recenze maxi singlů a rozhovory s některými z interpretů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY