Štěpán Urban v singlu "Postel" znovu vsadil na osobité pojetí popu a znovu přidal i vkusný klip

10.06.2019 14:35 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Zdá se, že někdejší finalista SuperStar Štěpán Urban chytil múzu za pačesy. Jen několik týdnů po "Candy" totiž představuje druhou autorskou skladbu "Postel". A opět se svým rafinovaným pojetím na míle vzdaluje všemu, co si pod nálepkou pop music představuje řadový posluchač českých rádií. Tentokrát vsadil na lehce taneční rytmus, do kterého si prozpěvuje všeříkající refrén: "Všichni stejný, stejně špatný, stejný chyby, stejný kroky, jen jiný postele..."

"Je přímočařejší a energičtější než předešlá 'Candy'. Chtěli jsme udělat něco, nad čím se lidé zamyslí, ale zároveň se budou moci uvolnit a zatancovat si. Svět se sice někdy zdá být ošklivým místem, ale vždy se dá ten pocit zkrátka pustit a jít dál," vysvětluje Urban, který vystupuje s vlastní skupinou URBN.

Videoklip je volným pokračováním předešlého snímku, zpěvák ho dokonce natáčel se stejným týmem lidí. "Díky skvělým nápadům režisérky Karolíny Brabcové a kameramana Filipa Alexe Svobody dostal tento klip podobu pokračování a nečekané rozuzlení možná někoho překvapí. A nemohu zapomenout na Lui Váchovou, která svým přirozeným projevem atmosféru neskutečně umocnila," vyzdvihuje.

Kromě nápaditosti si chválu zaslouží i umělecká estetika snímku. Štěpán Urban se zkrátka i napodruhé vyznamenal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY