Uhrančivá novinka "Beyond Beside" je završením éry debutu "MMXVIII" Manon Meurt

01.06.2019 13:29 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Rakovničtí Manon Meurt nám dělají jen radost. Jejich nahrávku "MMXVIII" jsme umístili na druhou příčku naší rekapitulace dvaceti nejlepších domácích desek roku 2018 a novinková kompozice "Beyong Beside" s ní má nemálo společného, ačkoliv vyšla více jak půl roku po samotném albu.

Sedm a půl minuty trvající nahrávka je dovětkem a poslední tečkou éry již zmíněného velkého debutu. Stala se totiž jedinou skladbou, která se na tuto ceněnou desku nedostala, vznikla však při stejných nahrávacích sekvencích. Za jejím vznikem tak producentsky stojí Jan P. Muchow, natáčení ve studiu Faust Records zastřešil Derek Saxenmeyer a finální mastering měl pod palcem Matouš Godík. Kapela ji však nechtěla zahodit a vydává ji nyní jako samostatný singl.

Počáteční část stojí na výrazných klávesových rovinách Davida Tichého, až přibývajícím časem se připojují další nástroje, včetně étericky křehkého vokálu Kateřiny Elznicové. Od zhruba druhé poloviny se postupně rozechvěje intenzivní post-rockové vlnobití. Svou strukturou může připomenout "Song Of The Sea", která "MMXVIII" uzavírá.

Manon Meurt letos pokračují v koncertování, můžete je zastihnout i na několika festivalech. Mezi nimi nechybí třeba pražský Metronome Festival, Hradecký Slunovrat v Hradci nad Moravicí nebo srpnová Beseda u bigbítu v Tasově. V mezičase se skupina taktéž věnuje skládání nového materiálu, takže na následovníka "MMXVIII" bychom nemuseli čekat až tak dlouho.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY