Velikonoční nářez kytar představí v Kabinetu MÚZ ÅRABROT, Sýček a Mara Jade

19.04.2019 08:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Už 20. dubna v brněnském Kabinetu MÚZ zazní tóny ostrých kytar. Vstupenky jsou k mání zde.

ÅRABROT (Nor)

Norskou skvadru Arabrot fanouškům tvrdých kytar jistě nemusíme představovat - hrají již od roku 2001 a několikrát se představili i v Čechách. Za dobu svého působení vydali nespočet nahrávek, vytvořených s těmi nejvýznamnějšími světovými producenty (Steve Albini, Billy Anderson). Od původního divokého noise-rocku ovlivněného Melvins a Swans se kapela (i vlivem vážné nemoci, která na delší dobu ochromila frontmana Kjella na posledních dvou deskách posunula k čistšímu výrazu: přes ozvěny britské okultní scény v čele s Current 93 na té předposlední až k dřevnímu rockovému kazatelství na poslední "Who Do You Love". Na ní se Arabrot přibližují až k The Bad Seeds, Woven Hand nebo Slim Cessna's Auto Club. V podání Arabrot ovšem stále čekejte naprosto zničující intenzitu. Máme velikou radost, že v rámci evropského turné s kapelou Mono zahrají tito držitelé prestižní norské verze Grammy separátní koncert právě u nás v Kabinetu MÚZ.

Sýček

Už pár let je jasný úkaz z Českých Budějovic - na české scéně momentálně nenajdete kapelu, která by oddaněji vzdávala hold motorik beatu a kosmische atmosféře psych-prog scény sedmdesátých let - Harmonia, Neu a velká dávka Hawkwind. Pokud Vám tato jména něco říkají, nenechte si Sýček ujít. Pokud ne, určitě nechte Sýček, aby Vám svým voláním otevřel svůj psychedelický les.

Mara Jade

Zástupci našeho spřízněného kolektivu Happy Mutant, pocházejí z Rakovníka (společní členové s shoegazovými Manon Meurt). Fungují již od roku 2008, v roce 2017 se však výrazně zapsali na domácí mapu albem "Na zlomený srdce vedeš", které kombinuje moderní kytarové emo vyhrávky s volnějším post-rockovým přístupem. Mara Jade vám přímo pod nohama upletou koberec z vašich vzpomínek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY